info@fase-B.nl +31 72 20 29 160

Fase-B

Samen succesvol naar het volgende niveau!

Fase-B Business Growth helpt succesvolle MKB-ondernemers in de volgende groeifase. Met een brede portfolio in business dienstverlening werken we samen aan de juiste commerciële koers. We bewandelen we het pad naar voorspelbaar rendement. We gaan van strategie naar uitvoering, van ondernemingsdoelen naar persoonlijk succes en van concept naar meetbare tevredenheid. En... dat doen we altijd op een positieve en ondernemende manier.

Fase A

Kenmerkt zich door een natuurlijke groei vanuit de passie, ideeën, ervaringen en relaties van de oprichter. De ambitie is enorm, de middelen beperkt en de start-up is vooral druk bezig met korte termijn. Er is vaak wel een ondernemingsplan, maar het loopt altijd anders. Toch zou je hier al stappen kunnen nemen om verder te kijken naar de volgende fase.

Fase-B

Kenmerkt zich door een spagaat: enerzijds is het comfortabel om in 'Fase A' te blijven: veel aanpakken en doen, maar het succes vraagt om meer richting, rust en strategie om de ambitie nog verder waar te maken in 'Fase C'. Er is behoefte aan meer van alles. Spannend, maar bij wie vraag je hulp als je het altijd voornamelijk zelf hebt gedaan?

Fase C

Kenmerkt zich door voorspelbaarheid. De organisatie heeft processen, plannen, afdelingen, omzet en goede prognoses, scenario's. Er is veel werk aan de winkel, maar veelal op organisatorisch vlak. Het ideaalbeeld in deze fase is een commerciele machine, waarbij 'gewoon' aan de knoppen kan worden gedraaid. Proactieve groei.