info@fase-B.nl +31 72 20 29 160

Blog: Hoe combineer je al jouw verantwoordelijkheden?

Ik postte trots op LinkedIn dat ik in een verkennende fase en projectfunctie voor LeadX zit. 'Conceptontwikkeling en Strategisch Business Development' voor activatie van leden en leads in het belang van (sport)club, sponsoren en de ambassadeur zelf. Ik kreeg daarop veel vragen over mijn andere functies en verantwoordelijkheden. Stop ik daar dan mee? Komen die onder druk te staan? Nee, natuurlijk niet…
Hoe vreemd het ook moge klinken uit mijn mond: ik plan en ga zo slim mogelijk met mijn tijd om. En ja, dat betekent, als het voetbalschema van mijn zoon het toelaat, op zaterdag bezig zijn met leuke zakelijke kansen en contacten. Geen probleem. Leuk zelfs met een herfstzonnetje erbij. Maar lees even mee met mijn aanpak:

• Ik combineer en verbind in bestaande netwerken, die vanzelf weer groeien. Zo kan ik LeadX combineren met Safe-iD, omdat beide in sport zitten en samen anders denken over activatie, sponsoring en leads
• Ik werk zo mobiel en flexibel als maar kan. Met mijn kinderen karten op woensdag, maar gerust ook werken op zondag als zij gaan zwemmen. En personal training om kantoortijd 8:30 (haha)? Tuurlijk, maar dan wel al de eerste mailtjes verstuurd en bij de PT die ook Safe-Id klant is. Reistijd en files? Geen probleem… als het maar op tijden is dat ik kan bellen met je.
• Ik maak gebruik van mijn eigen kracht. Ja, mijn valkuilen zijn best groot, maar ik weet waar ik sterk in ben: enthousiasmeren, concepten, verbinden, opstarten, snel schakelen… en hoop dan dat de uitwerking in goede samenwerking met een team vorm krijgt
• Samenwerken dus. Met gelijkgestemde partners die elkaar aanvoelen en aanvullen
• Van een bijzondere collega en partner uit het verleden heb ik geleerd hoe je goede gesprekken kunt voeren met ‘toverwoorden’, maar vooral gericht op belangen en wensen in plaats van standpunten
• Mijn levensstijl is als een levensgenieter, maar dan wel nagenoeg zonder drank en alles wat overmatig is. Dat geeft heel veel extra tijd en energie, houdt me meer dan scherp en gemotiveerd en spreekt mensen aan.
En... het denkwerk past niet achter een bureau. Dat doen we op de hei tijdens lange duurlopen, op lange rechte wegen in de polder op de triathlonfiets en tijdens eindeloze borstcrawl in het zwembad of in open water.

1. Ik houd de ballen in de lucht voor Safe-iD (primair), Force21, Appalti, Run for KiKa Marathon en nu dus LeadX
2. Ik houd je goed op de hoogte van ontwikkelingen
3. En dat geldt ook voor mijn persoonlijke visie: ik zal blijven delen

en ben natuurlijk beschikbaar als je meer wilt weten

Over de auteur

De ondernemer achter Fase-B is Erik Simons. Al 25 jaar spant hij zich met ziel en zaligheid in om nieuwe en vernieuwende concepten en modellen vorm te geven. Met snel denkvermogen en een hoge dosis energie maakt hij de ideale combinatie tussen denken en doen. In zijn visie past dat bij doorgroeiende ondernemers en hun ondernemingen. In modern jargon zou Fase-B synoniem zijn aan scale-up, maar Erik doet het liever op zijn Noord-Hollands: nuchter aan de gang. Niet met dikke ondernemingsplannen, maar met pragmatische richtlijnen, bewezen modellen en alleen datgene doen voor de klanten dat echt nodig is.